Om os

Alle har vi dybe rødder i den klassiske musiktradition samt lysten til at eksperimentere.
Alle har vi erfaring med at bringe de klassiske klange ud over rampen i nye sammenhænge.
Sammen skaber vi koncerten ”Julen har Englelyd” med lige dele legesyge og respekt
.

Andrea Pellegrini

 er en dansk klassisk sanger og en af landets mest efterspurgte, både i opera- og koncertsammenhæng. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Opera Akademiet. I 2008 modtog hun Musikanmeldernes Kunstnerpris, og har derefter modtaget et hav af priser, senest Wilhelm Hansen Fondens hæderspris i 2020. I 2015 blev hun Reumert nomineret i kategorien Årets sanger. Hun debuterede på Det Kgl. Teater som Rosina i Rossinis ’Barberen i Sevilla’ i 2006 hvorefter hun både der og på landets øvrige scener har sunget mange andre roller, senest partiet Carmen i Bizets ’Carmen’ på Opera Hedeland i 2019. I 2021 rejser hun til Stockholm for at synge Eboli i Verdis ’Don Carlos’.

Gennem sin karriere har Andrea Pellegrini vist en særlig interesse for de genrebrydende kunstformer. Dette har ført til udviklingen af helt nye samarbejder med f.eks multikunstneren Martin Hall, fortolkninger af Beatles sange på TV, duo med Jacob Binzer (D.A.D) og meget andet. I den forbindelse har hun desuden etableret nye musikalske værker i grænselandet mellem genrer, samarbejdet med Steffen Brandt, ledet festivallen ”Klassisk på Kanten” under Bornholms Teater, grundlagt The Piazzolla Orchestra, med hvem hun to gange har gæstet Bergen Festspil.
En rød tråd i Andreas kunstneriske virke er folkeliggørelse og fortælling – at bringe den klassiske musik og æstetik ud over rampen i nye sammenhænge. Derfor var det, for hende, mere end oplagt at række ud til LiveStrings.

Live Strings

er Danmarks mest altfavnende strygekvartet og absolut i front på alle landets scener – både de rytmiske og de klassiske. Kvartettens mange facetter gør den til et af de mest interessante klassiske ensembler i Danmark. Sammen bevæger de sig gennem alle genrer, altid med dybe rødder i den klassiske musiktradition og spillestil.

Kvartettens musikere arbejder med den klassiske musik både som solister, i kammermusik – i f eks prisvindende Nightingale String Quartet og Trio Gemini – og i orkestersammenhæng, blandt andet ved Den Kgl. Opera København, hos DR Radiosymfoniorkestret og Copenhagen Phil.

I 2018 udgav de sammen med Bent Fabricius-Bjerre det anmelderroste album ’Natsværmeri’ som de fulgte op med en række udsolgte koncerter i landets største musikhuse. LiveStrings eget studio ”Wooden Box” er eftertragtet og kvartetten har indspillet et hav af plader. De arbejder i tæt samarbejde med både DR og TV2 og laver ofte selv arrangementer til store produktioner. 

Kvartetten blev dannet i 2011 til en turné med Rasmus Seebach. Siden da har de spillet og arbejdet sammen med navne som Eminem (US), Kanye West (US), Michael Bublé (CDN), Lukas GrahamChristopherL.O.C.Søren Huss, Quadron, Tina Dickow, Outlandish og MØ – blot for at nævne et lille udpluk.

Med “Julen Har Englelyd” skaber Andrea Pellegrini og Live Strings en anderledes varm og nærværende koncertoplevelse, når de fortæller Juleevangeliet med klassisk musik. 

Læs mere om LiveStrings her

Læs mere om Andrea Pellegrini her

LiveStrings består af:

Karen Johanne Pedersen – violin
Andrea Gyarfas Brahe – violin
Sidsel Most – bratsch – afløser i 2021 er Deanna Said
Live Johansson – cello

Alle kvartettens arrangementer er af Nicolai Kornerup