Om koncerten

Og det skete i de dage
Sådan begynder Juleevangeliet og sådan begynder vores koncert.

Vi går gennem tornene med Maria gennem torne går og Wolfs Nun wandre Maria. Vi vugger den nyfødte med Brahms Geistliches Wiegendlied og vi rammes af stor frygt og hjemvé med med den finske Julesang Sylvian Joululaulu, og forløses i Englenes lovsang med Bach. Vi jubler til Rumænske Folketoner og vi følger med hyrderne til Barn Jesus i en krybbe lå, og leder efter barnet med den spanske Julesang La Virgin lava Penales. Vi gemmer ordene i vore hjerter sammen med Maria i O Holy Night. Vi synger danske julesange sammen og lader os overraske på vejen…

Med “Julen Har Englelyd” skaber Andrea Pellegrini og LiveStrings en anderledes varm og nærværende koncertoplevelse, når de, med lige dele legesyge og respekt, fortæller Juleevangeliet med klassisk musik. 

Alle kvartettens arrangementer er af Nicolai Kornerup.

Andrea Pellegrini udtaler om koncerten:

Jeg ville skabe en klassisk kammermusikalsk Julekoncert på kammermusikkens præmis i kærlighed til Julen. Ingen mikrofoner, ledninger og teknisk udstyr, men masser af akustik, træ, strenge, stemme og samspil. En julekoncert i feltet mellem den store Händels Messias og de populære rytmiske kæmpeshows. En kammermusikalsk Jul, som måske kan række lidt ud over den almindelige kammermusik-koncertform og dermed kommunikere med et lidt bredere publikum. Jeg var ikke i i tvivl om hvem jeg ville spørge og hvordan programmet skulle bygges op. Jeg drømte om vilde overraskende arrangementer af de kendteste julesange og rene balancerede trofaste arrangementer af Brahms, Wolf og Bach. Cellisten Live Johansson var med på ideen, og næste gang vi mødtes var hos fotografen. Arrangør Nicolai Kornerup arrangerede hele programmet for LiveStrings. Uden Live og Nicolais talent, samspil og arbejdsomhed var det forblevet en drøm. Uden Andrea Gyarfars Brahe, Benedikte Damgaard, Karen Johanne Pedersen og Deanna Said’s kreativitet og professionalisme havde det aldrig kunne leve efter fødslen. Nu har vi spillet vores første Juleturné og en lille ny kammermusikalsk Julekoncert er født.

I fremtiden vil den udvikle sig, raffineres, vokse og overraske. Jeg er så stolt og glad over denne koncert og jeg er så taknemmelig over alle dem der kom og lyttede i en tid med grunde nok til at blive hjemme.”